Orange pute fra messe

Farger og trender – mot vår og sommer

Etter noen måneder med vinter er det mange som lengter etter vår og sommer. Her kommer noen tips og inspirasjon på farger og trender. Det finnes flere trendretninger hvilket betyr at de fleste finner noe som passer for seg.

Trender skapes i mindre grad i Norge, og er heller preget av situasjonen i andre deler av verden. De preges nå av jakten på optimisme og entusiasme etter år med stagnasjon og tilbakeslag for mange land.

Kunst er en viktig inspirasjonskilde for trendene fremover. Kunst har ingen kommersiell forpliktelse, derimot utfordrer den vår kreativitet. Historisk har kunst kick-startet nye trender. Renessanse er et tema innenfor kunsten som står for gjenfødelse – det er det vi trenger nå mener mange.

Shabby Chic må vike plass. Sommer 2013 er siste sesong som er så sterkt inspirert av naturen, selv om vi fortsatt vil ha med oss naturfargene. Mer farger er på vei tilbake.

Brent orange er en farge som går igjen i flere av trendretningene. Orange vil i følge ekspertene også gå igjen i flere sesonger fremover.

Bilde: Orange pute som `prikken over i`n`- super kontrast mot naturfarger. Putene får du kjøpt hos www.lifelivingStore.no

Du vil kunne oppleve kraftigere fargeskalaer, hvor både grønt og orange inngår. Mye blomster og planter inngår som mønstre i stoffer og klær.

Inspirert fra middelhavet vil du finne turkis, gjerne i kombinasjon med store mønstre og enkelt formspråk inspirert fra 60-tallet. Dette finner du på gjerne outdoor-interiør. Intensjonen er å tilføre oss optimisme og entusiasme.

Mange opplever at livet består av kontraster. Vi preges av en streben av å finne balansen mellom den teknologiske virtuelle verden og sanselighet. Vi søker tilstedeværelse i nuet – ønske om å glemme tid og sted. Jakter på mening og livsglede. Dempede farger som sorbet, korall, blå og rosa støtter opp om disse følelsene. Mer kraftfulle og gylne farger brukes gjerne i kombinasjon.

Farger på klær, møbler og interiør følger hverandre fra sessong til sessong.

Under finner du et utvalg inspirasjonbilder.

for innsikt, inspirasjon og glede

 

Mer om utvikling av hjemmet finner du her http://www.lifeliving.no/home/

Du er velkommen til å følge meg og lifeliving på FACEBOOK her  http://on.fb.me/XyeQeg

 

Diskusjon · 2 kommentarer

Det er 2 svar til "Farger og trender – mot vår og sommer".
 1. Ingjerd Thon Hagaseth sier:

  13. mai 2013 at 17:17

  Dette kjenner jeg at jeg blir glad av! Masssssssse varme farger sammen med natur – bingo!

  Svar
  • Randi sier:

   14. mai 2013 at 17:54

   Ja, man blir glad av noen fargeklatter – og grått og beige er lett å kombinere. PS, orange er en stor farge i flere sessonger fremover ennå. Jeg gikk for en orange/korall veske nå til våren – spriter opp nøytrale antrekk 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: