Gi rom for flere reiser!

Reiser og opplevelser gir energi. Reis gjerne alene uten mål og plan som hverdagen ellers ofte er fylt av. Du vil møte mennesker og få opplevelser du ellers ikke hadde hatt...

Gi deg selv det du trenger

Mange travle mennesker går rundt og er mellomfornøyd eller frustrerte over livet sitt. Mange jakter på det gode liv, men har problemer med å bryte ut av det etablerte mønsteret...

Prioriter helse

Mange drømmer om god helse, og forbinder dette med mye energi og det å se bedre ut. Trening og fysisk aktivitet er ikke alene premissgivende for god helse. I spesielle tilfeller kan du hvile deg i form...

Led klokt og lev mer

Mange ledere jobber mye, og jeg har vært en av de. I dag er jeg medlem av flere nettverk, og jeg treffer mange ledere. Dette er ledere på alle nivå i små, mellomstore og store bedrifter...

Skap et hjem hvor du trives

Hjemmet er viktig i våre liv. Her samler vi familie og venner. Skaper vi miljø og stemning som bidrar til at folk slapper av, byr folk mer på seg selv. Relasjoner utvikles...

kultur

Hva innebærer omstilling for menneskene?

Alle bør ha sin personlige strategi for hvordan ivareta egen arbeidskraft, din viktigste verdi. Egen arbeidskraft er fundamentet for å skape en lang bærekraftig karriere og underbygge et langt liv med aktiv livsstil. Å ha et aktivt forhold til forebyggende helse blir premissgivende. Ingen grunn å vente til du blir syk.

Tøffere tider
Det er tøffe tider. Mange har mistet jobben. Flere frykter at de kommer til å gjøre det. De fleste bransjer jobber med endring og omstilling. Årsverk kuttes før reell effektivisering som følge av ny teknologi og nye arbeidsmetoder. Du skal gjerne levere mer med mindre ressurser, gå den ekstra mila og delta på dugnader med et kalt hode og varmt hjerte for å hjelpe bedriften i en krevende fase. Hva med å ta vare på seg selv? Mange jobber mye, sover dårlig, sliter med vektutfordringer, har lite tid og energi til andre ting som er viktig-nyttig-moro for seg selv, kjenner på tomhet og leter etter mening. Har du ikke tid til å ta vare på deg selv? Å ikke prioritere – finne tid – til å ta vare på seg selv kan fort bli en kortsiktig og destruktiv strategi som ikke fremmer egne interesser på lengre sikt. Det gjelder å fremtidsorientere seg.

Mange bedrifter hevder de har stor fokus på mennesker, og poengterer at de mener det – allikevel, viser det seg krevende å handle i tråd med ambisjoner – større menneske-orientering representerer stort potensiale … 1) for menneskene som skal levere resultater med færre kollegaer etter omstilling og 2) for de som tar sluttpakker og orienterer seg mot nye karrieremuligheter.

Begge gruppene over kan være på vei mot helseutfordringer og fremtidig redusert arbeidskraft uten en tydelig strategi for å opprettholde egen energi og arbeidskraft. Det å bli igjen gjennom og etter omstilling representerer en fare for å strekke strikken for langt. Arbeidssøkende kan etter hvert risikere å kjenne på frykt og bekymring for egen økonomi, hjem og livsstil.

Sunnhets-strategi
Alle bør ha sin egen sunnhets-strategi som optimaliserer energi – viktig for å sikre egen verdi og suksess fremover. En strategi, mål og plan har liten verdi før du faktisk handler. Mange trenger hjelpe til gjennomføring for å unngå å ende opp med bare gode intensjoner.

Dette er vurderingene bak det utvidede tilbudet fra lifeliving. Vi hjelper med å utvikle personlig strategi, mål og planer – men leverer også et tilbud som hjelper med gjennomføring. For at travle mennesker skal prioritere nye aktiviteter må de oppleves som inspirerende og morsom – vi hjelper hver enkelt med å Skape Sitt Livsstilseventyr. Hvem ønsker ikke å skape sitt eget livsstilseventyr som bidrar til mer tid, energi og glede?

Pådriver til bærekraftig omstilling – et menneskeorientert initiativ
Lifeliving ønsker å ta en rolle som aktiv pådriver i omstilling og overgang til en ny tid med nye vinner-strategier. Vi er et menneskeorientert initiativ og et bidra til det grønne skiftet. Lifeliving er opptatt av helhet og balanse mellom et sett av sunnhets-pilarer. Vi ønsker å være en relevant partner i folkehelsearbeidet med fokus på forebyggende helse og bidra FRA helsekrise TIL helserevolusjon. Lifeliving utvikler og implementerer sunnhets-strategier. Vi realiserer potensialer, gjør dyktige ledere og andre ressurspersoner bedre ved å hjelpe de med å skape sitt livsstilseventyr. Slik kan ledere og andre som ønsker å ta tydeligere lederskap for en gladere, sunnere og mer balansert livsstil utgjøre en forskjell i sitt eget og andre liv.

For å gjøre nysgjerrige brukere kjent med det utvidede tilbudet tilbyr lifeliving en rekke gratis onlinekurs introduksjons-kurs. Kursene er enkelt tilgjengelig direkte til din e-post. Etter gjennomført gratiskurs har du bedre forutsetninger for å vurdere om dette er for deg.

Nysgjerrig? Skaff deg mer informasjon og oversikt her www.lifeliving.no.

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Forside".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Mange ansikter_ser ned

Energi strategi ved endring og omstilling

Det er urolige tider i norsk økonomi. Det har etter hvert blitt  allment kjent at oppgaven for de fleste handler om å levere mer verdi med færre ressurser. Dette gjelder for Innovasjon Norge og de fleste norske bedrifter uttaler også administrerende direktør for Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth på selskapets nettsider fredag 27. februar.

Effektiv drift er er viktig. For ensidig fokus på effektivisering og kortsiktige resultater er en risiko for mange bedrifter. Ofte går dette på bekostning av mennesker.

Denne uken lanserte jeg boken Led Klokt Lev Mer (LKLM). Boken utfordrer deg jeg mener er etablert praksis mange steder. Jeg peker på sentrale problemstillinger og løsninger slik jeg ser det.

I boken gir jeg innsikt i verdidrivere for økt endringskapasitet hos mennesker og organisasjoner, med formål om å kunne levere mer med mindre ressurser. Når endring og omstilling er det som gjelder, forstår smarte ledere at endringskraft blir til konkurransekraft.

Led Klokt Lev Mer (LKLM) ble introdusert som eBok denne uken. Det er mulig å forhånds kjøpe papirutgaven – de første 100 gis knalltilbud inkl fri frakt. Du kan lese mer og forhånds kjøpe boken her

LKLM er på mange måter en energi-strategi. Det krever energi å lede og stå i endring – for ledere og medarbeidere. Å være bevisst hvordan opprettholde og utvikle energi blir grunnleggende for å kunne lykkes ved gjennomføring av endringsprosesser. Kraft og energi er viktig også etter gjennomført endring for å realisere de planlagte gevinstene.

LKLM bygger på en grunnleggende overbevisning om at det er viktig å ha det bra for å prestere bra. Velvære som energidriver blir en verdidriver og bør være en ambisjon på både menneskenes bunnlinje og på bedriftens bunnlinje.

LKLM inspirerer til en måte å lede og leve på som skaper ekte suksess. Med det mener jeg å utvikle ansvar og roller hvor mennesker trives og presterer over tid. Det inkluderer at den profesjonelle rollen gir plass til livet den enkelte ønsker og drømmer om.

Balansert livsstil blir et bærende prinsipp. Jeg legger til grunn at mennesker optimaliserer sin energi og produktivitet når de er i balanse. I balanse mener jeg også mennesker tar de beste beslutningene for seg selv og bedriften.

Jeg mener vi står overfor en ny generasjon ledere og kompetente medarbeidere som vil være mer bevisst fritid, egen helse og selvrealisering. Vi står overfor en livsstils revolusjon. Sunnere livsstil er i ferd med å bli en megatrend. Å tiltrekke seg de kompetente lederne og medarbeiderne fremover krever tydeligere medarbeiderorientering. Det vil kreve et sunnere lederskap med større fokus på mennesker. Det betyr i praksis en kulturendring som inkluderer en mer helhetlig tilnærming til forebyggende helse og bærekraft.

Les mer om boken her


Velkommen til en klokere måte å leve og lede på !

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Forside".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

tropical paradise

Møt føttenes lengsler – føl deg bra

Hvor god er du på å møte føttenes lengsler ? Vet du hva føttene dine lengter etter ? Er du opptatt av å ha det bra, eller bare se bra ut ?

Hvis du primært er opptatt av å se bra ut, er det stor mulighet for at du har få tanker om hva føttene dine lengter etter. Du er i så fall ikke alene om å ignorere en viktig kroppsdel.

Å prioritere å ha det bra, fremfor å bare se bra ut, vil gi deg en annen utstråling som er mer attraktiv for venner, familie og kollegaer og andre. Det bidrar til at du er en mer interessant person å være sammen med. Det gjør deg mer ekte.

Plastic fantastic er en lite bærekraftig strategi. Å bygge relasjoner basert på hvem du er, er i et lengre perspektiv viktigere enn å delta på en kortsiktig hype. Jo tidligere du forstår og tar hensyn til dette, jo bedre.

I denne bloggen har jeg valgt å rette fokus på føttene. Ikke fordi de alene forteller noe om hvem du er, men fordi de har en rolle i forhold til hvordan du har det. Ikke minst har de en viktig rolle i forhold til hvordan du får det på lengre sikt.

Hvorfor ? Hvordan ?

Føttene dine bærer kroppen din gjennom hele livet. Føttene har ulik belastning ved ulik bruk. Det kan utfordre nødvendig sirkulasjon.

Kanskje bruker du mye høye heler eller sko som strammer ?

 

 

 

 

 

 

 

Kanskje trener du mye og har behov for mer restituasjon ?

 

 

 

 

 

 

Du er utstyrt med ett sett av føtter. I ytterste konsekvens kan de byttes ut, men få vurderer dette som et attraktivt alternativ. Smerte og redusert bevegelighet kan virke fjernt akkurat nå. Dessverre venter mange til de har fysisk smerte eller andre plager. Skal du vente så lenge ?

 

 

 

 

 

Fra menneskets opprinnelse var det vanlig at føttene hadde direkte kontakt med naturen og jordens magnetisme. I dagens moderne samfunn er det ikke vanlig. Unntakene er kanskje i ferietiden perioder på sommeren.

 

 

 

 

Den gode nyheten er at naturen kan bringes ned i skoene. Du kan enkelt og effektivt møte slitne føtters behov for pleie og omtanke. Lær mer om mStrides og hva de kan gjøre for føttene dine i denne videoen

Prioriterer du dine penger på synlig makeup, eller tar du ansvar for å ha det bra – her og nå, og i fremtiden ?

Det går mot vår og sommer – for inspirasjon og glede !

 

 

 

 

 

 

 

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Forside".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Davos

På lag med makteliten

Verdens maktelite var for kort tid siden samlet i Davos i de sveitsiske alper. Konsernsjef i Orkla Petter Ruzika forteller at helse, ernæring og bærekraft var gjennomgående tema. Det med god grunn. Store utfordringer inviterer til nytenkende løsninger.

Fra Davos meldes at 1.5 mrd mennesker i verden er overvektige. På verdensbasis er det faktisk slik at flere dør av fedme enn av sult. I Norge er 20 % av den norske befolkningen overvektig.

Sukker, salt og mettet fett i vårt kosthold er sentrale utfordringer. Mer bevisste forbrukere legger større og større press på leverandører av mat. Flere og flere produsenter bytter ut den usunne palmeoljen til fordel for solsikkeolje fra sertifiserte plantasjer.

Alle aktører søker mer bærekraftige løsninger. Dette er løsninger som er bra for miljøet og bra for helsen vår. Det tas fornuftige skritt i riktig retning – men, går det fort nok. Fort nok for deg og din helse ?

Det gjelder å innovere og levere sunnere merkevarer og konsepter i fremtiden. lifeliving er et slikt fremtidsorientert konsept utviklet for å bidra til mer bærekraft. Innfallsvinklene er flere, og er ment å være inspirerende. Helsefremmende aktiviteter og konsepter skal ikke være kjedelig, men inspirerende nyttig.

Det er ingen grunn til å vente på at store varemerkeleverandører skal implementere sunnere valg for deg. Start med det du kan gjøre noe med i dag.

Naturlige løsninger inspirert fra naturen underbygger bærekraft. Dette er motivasjonen for å gi enkel tilgang til sunne hverdagsprodukter – du får de her hos www.lifelivingShop.no


Velkommen til testkjøp
– for mer energi, bedre helse og velvære.

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Forside".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Grønne spirer

2015 – et grønnere år for mange

Livet utendørs
Grønt er en av to hovedfarger med utspring i naturen. Grønt blir en mer utbredt farge fremover. Grønt forbindes med natur, liv og vekst. Grønt produseres i naturen av planter med lyset som energi. Mange kjenner opplevelsen av at de slapper av i naturen. Grønt virker ofte beroligende, friskt og avslappende. I naturen finnes mange nyanser. Grønne nyanser vil prege tendensene fremover. Kombiner gjerne flere nyanser av grønt – ton i ton.

I norske hjem har vi mange duse farger, men er i bevegelse mot mer farger. Vi trenger farger for å bli tilført energi. Det viktigste er å velge farger du trives med. Farger du føler  representerer deg.

Flere ønsker å dyrke sine egne urter og grønnsaker. Små terrassehager vokser frem.

 

Grønne verdier
Flere søker mer mening og er opptatt av å bygge noe større enn seg selv. Bidra til en mer bærekraftig og bedre verden.

«One person can make a difference, and every person should try» John F. Kennedy

Vi ønsker det som er ekte, gjerne kortreist og økologisk. Billig kan av noen oppfattes om uansvarlig. Du kan velge å forbruke mindre, velge å prioritere kvalitet. Mange er opptatt av helsen sin og hvordan livsstil fremmer helse, energi og velvære. Vi vet at nordmenn drikker mye kaffe, men flere velger nå oftere en kopp grønn te. Dette er tendensene. Flere velger å leve grønne verdier og legger de til grunn for sine hverdagsvalg.

Ute er det hvitt og skiføre for mange, men det går mot vår og grønnere tider. Muligheten ligger i å gjøre det grønnere inne før det blir grønt ute 🙂

Hvilke grønne valg gjør du fremover ?

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Forside".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: