Randi Sørenga

Planer om vårfornyelse ?

Nye sesonger gir nye muligheter, og nå er det tid for kontraster. I bruk av farger ligger også muligheter for å skape energi.

Jeg er opptatt av at hjemme skal være et sted hvor du trives og får energi. Hver sesong er en mulighet for litt fornyelse. Synes derfor det er spennende å orientere meg mot hvilke farger og trender som kommer på et tidlig tidspunkt.

Noen pusser opp hele tiden – andre fornyer seg kanskje med puter eller annet tilbehør.

Sort og hvitt er fortsatt sentrale farger, men du kan med fordel spille på flere glansvarianter. Hemmeligheten kan ligge i å kombinere farger med hvitt, grått eller beige-toner. Rødt, gult og orange er farger som skaper lyster. De gir også energi. Så kanskje ikke beste utgangspunkt til et soverom hvor du gjerne skal finne roen og etter hvert få en god natts søvn.

Selv har jeg levd med min bringebær røde sofa noen år. Synes jeg var skikkelig sprek når jeg turte å gå for rød sofa for noen år tilbake. Den er det eneste røde jeg har, utover at jeg plukke opp litt rødt i et par små detaljer. Den gir meg energi og gjør meg glad.

Sjøgrønt, turkis, blått og blåtoner samt en spontan gul eller orange er de store kontrast fargene for kommende sesong. Disse fargene minner oss om blått hav og gul sol – det lengter vi etter nå.

Vi har de to siste regntunge somrene relativt frist i minne. På Facebook ser vi at mange har latt seg friste av tropiske reisemål gjennom vinteren. Andre tiltrekkes av tropiske elementer som minner om palmer, strand og hav. Rene grafiske mønstre eller mønstre med planter eller fugler bidrar til å skape litt tropisk atmosfære.

I tiden fremover vil du oppleve at vår og sommerens fristelser dukker opp i butikkene. Egentlig trenger vi kanskje ikke noe nytt – men, vi lar oss friste. Det er ikke så mye som skal til for å friske opp med litt farger.

Har du ikke de store oppussings planene, mal en vegg eller kanskje bare en plate eller en stol for å få litt fornyelse – det kan gi ny energi og inspirasjon til andre deler av livet. Pinnestoler i alle varianter er i tiden som aldri før. De ekstra kreative har mulighet til å boltre seg her.

Trenger du litt fargeinspirasjon kan Jotuns nye fargekart være et godt utgangspunkt. Lykke til !

 -for innsikt, inspirasjon og glede !

Diskusjon · 2 kommentarer

Det er 2 svar til "Planer om vårfornyelse ?".
 1. Ingjerd Thon Hagaseth sier:

  13. mai 2013 at 17:20

  Har akkurat pusset opp mitt nyinnkjøpte lille pendler-krypinn på Lillehammer. Det ble nøytrale farger, men med de gule fargeklattene – wow! Hjemme har jeg hatt samme grå Slettvollsofa i 10 år – men med to røde nakkeputer og de røde lampene i stua blir det aldri kjedelig og jeg blir aldri lei!

  Svar
  • Randi sier:

   14. mai 2013 at 17:50

   Så spennende med et lite pendler-krypinn Ingjerd – det kunne jo alle ønske seg et passende sted 🙂 Slettvoll er kvalitet, og holder leeeenge – smart med nøytral farge – det gir muligheter for å putte inn noen fargeklatter andre steder… som du gjør med puter og lamper 🙂 Gult er kult – og rødt gir energi 🙂 Hyggelig at du delte her inne Ingjerd !

   Svar

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: