Prioriter helse

Prioriter helse – har du råd til å la være?

Mange drømmer om god helse, og forbinder dette med mye energi og det å se bedre ut. Trening og fysisk aktivitet er ikke alene premissgivende for god helse. I spesielle tilfeller kan du hvile deg i form. Å gi seg selv tid og rom for refleksjon og velvære er helsefremmende. En travel hverdag gir ikke alltid rom for spise i tråd med innsikten om hvilken mat du trenger. Stress kan bidra til fedme, selv med fornuftig kosthold. Ditt liv er ditt ansvar, og din helse er kanskje det viktigste å prioritere – har du råd til å la være?

Alle er klar over de mange fordelene ved regelmessig fysisk aktivitet. Vi får mer energi, vi blir gladere, selvtilliten og motivasjonen øker. Vi får større optimisme og klarere tanker. Det er bra å trene som ung. Det er ennå viktigere å trene som voksen. Trening kan påvirke hvor lenge du lever. Trening kan også påvirke din livskvalitet i godt voksen alder.

I en travel hverdag er det mange som drømmer om en mer aktiv fritid. Gjerne en aktiv fritid i fellesskap med familie og venner. Vi ønsker oss gjerne ut i naturen, til sjøen eller ut i skog og mark. Her finner vi ro og stillhet, i stor kontrast til en travel hverdag. Dette gir energi.

Vi drømmer om tid, ro og velvære. Dette trenger vi også. Lange arbeidsdager, hektiske ettermiddager med ulike forpliktelser gir ofte ikke rom for alenetid. Mange gir ikke seg selv tid til å lade batteriene. Dette bidrar til utladning og tomhet. Over tid kan dette også bidra til utbrenthet.

Travle dager inviterer til enkle løsninger hva gjelder kosthold. Er det enkle alltid det beste? Halvfabrikata er ikke nødvendigvis det mest energigivende. Kanskje spiser du bare for å bli mett? Kanskje holder du kostnader på matbudsjettet nede fordi materielle investeringer i hus, bil, båt og hytte har gitt deg dårlig likviditet? Kosttilskudd kan gi verdifullt bidrag av vitaminer og mineraler. Hvordan velge riktig kosttilskudd slik at du tilfører det du faktisk trenger?

Å prioritere din helse er kanskje noe av det viktigste du gjør? For å få til dette er det kanskje andre områder du må ta tak i først? Det kan eksempelvis være å frigi tid til trening, sikre at du har en jobb som ikke krever hele deg, kutte kostnader eller øke innsikt på utvalgte områder? Ditt liv er ditt ansvar. Prioriter helsen – har du råd til å la være?

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Prioriter helse – har du råd til å la være?".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: