Skap et hjem hvor du trives

Skap et hjem hvor du trives

Hjemmet er viktig i våre liv. Her samler vi familie og venner. Skaper vi miljø og stemning som bidrar til at folk slapper av, byr folk mer på seg selv. Relasjoner utvikles. Når du ser tilbake på livet, har relasjoner trolig betydd mer en materiell rikdom. Hvordan du innretter ditt hjem kan påvirke din og familiens energi og helse. Skap et hjem hvor du trives og som gir deg energi.

Nordmenn har tradisjonelt brukt mye tid og penger på sitt hjem. Har vi gjort hvordan vi bor til en del av hvem vi er ? God økonomi og materiell overflod har over tid utviklet en kjøp og kast mentalitet. Kjøpefesten er i ferd med å stagnere noe. Mange har stoppet opp og registrerer at kjøp og kast ikke gjør de gladere. En sterkere bevisshet rundt miljø og samfunnsansvar har vokst frem. Mange foretrekker nå kvalitet fremfor kvantitet. At produkter har en funksjon og gjerne bidrar til en forenkling i hverdagen tillegges verdi.

Materiell overflod har bidratt til at imaterielle behov vokser frem. Dette kan være økt behov for kunst, kultur, reiser og opplevelser eller et behov for personlig utvikling.

Uavhengig av materiell overflod har hjemmet vårt en viktig funksjon.
Her samler vi venner og familie. Relasjoner utvikles når mennesker slapper av og byr på seg selv. Hjemmet bør være et sted vi trives og slapper av, og ikke en utstillingsplass for hvem vi ønsker å være.

I en global sammenheng er det svært få av verdens borgere som følger trender. Ikke la trender ta styring på hvordan du innreder ditt hjem. Det positive med enkelte trender er at de har forankring i sentrale utviklingstekke i samfunnet. Fremveksten av stress og kompleksitet i hverdagen underbygger et behov for mer avslappethet. Dette gjelder også for hjemmet. Travle mennesker trenger et hjem hvor de kan slappe av og få energi. Energi stimuleres i stor grad av hvordan man innreder, hvilke former man velger, av materialvalg og farger. Eksempelvis ser vi at innredning i dag inspirers fra naturen. Dette gjelder former, materialvalg og andre elementer som flyttes fra naturen og inn i hjemmet.

Skap et hjem hvor du trives. Dette krever bevissthet. Bevissthet om hvem du er og hva du trives med. Forsøk å gjenspeile din identitet ved innredning av ditt hjem. Gi plass til eiendeler som har fulgt deg over tid, som du knytter minner til, og som du er glad i. Kombiner gjerne nytt og gammelt, billig og dyrt. Skap ditt personlige hjem og ikke kopier en møbelkatalog. Et hjem utvikles over tid.

Ditt hjem er et viktig bidrag til hvordan du utvikler og vedlikeholder din energi. Skap et hjem hvor du trives.

Diskusjon · Ingen kommentarer

Det er ingen svar til "Skap et hjem hvor du trives".

Ingen har lagt ut en kommentar på dette innlegget ennå. Start diskusjonen!

Legg igjen en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: